Als Inclusie Platform Heerlen, voorheen cliëntenraad gehandicapten Heerlen, willen de wereld een stukje inclusiever maken, startende met onze eigen gemeente die ook al hard aan de weg timmert met de LIA (Lokale Inclusie Agenda).

Toegankelijkheid is meer dan alleen het toegankelijk maken voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Het Inclusie Platform zet zich ook in voor mensen met een chronische ziekte, visuele , audiologische, verstandelijke beperking en mensen met een taal of lees stoornis.

Organisaties willen heel graag toegankelijk zijn, is onze ervaring, maar als je zelf niemand in je omgeving hebt met een beperking wordt het wel heel moeilijk om te bedenken wat iemand nodig heeft.
Ook daarin kan en wilt het Inclusie Platform Heerlen iets betekenen, wij hebben ervaringsdeskundigen met allerlei verschillende beperkingen.

Niets over ons, zonder ons!

 

Wintertijd Heerlen 2023

Rose en Simone hebben begin januari samen Wintertijd 2022/2023 in Heerlen Centrum bezocht.
Dit jaar wachtte ons een verrassing op: de organisatie bij diverse stands een ramp had geplaatst, zodat mensen met een lichamelijke beperking ook het desbetreffende terras of standje kon bereiken.

Natuurlijk was niet alles perfect, maar de organisatie heeft een grote slag geslagen met de toegankelijkheid van het evenement, waarbij zelfs nooduitgangen van een ramp waren voorzien.

De paar kleine verbeterpunten die we nog hebben zullen met de organisatie delen, zodat dit fantastische evenement nog inclusiever wordt en iedereen van dit gezellige evenement kan genieten.

Kortom: soms is de oplossing simpel zoals Wintertijd Heerlen laat zien door het plaatsen van een oprij-plaatje, maar ……..met grote maatschappelijk gevolgen. Dat “simpele” oprij-plaatje geeft mensen met een mobiele-beperking wel het gevoel welkom te zijn en te mogen meedoen.

 

#inclusie #inclusievesamenleving #inclusieplatformheerlen #IPH #Heerlen #wintertijdHeerlen #toegankelijkheid #toegankelijkeevenementen #toegankelijkheidHeerlen #gemeenteHeerlen #nietsoveronszonderons